Over mij 

Mijn visie

Altijd ben ik geïnteresseerd geweest in wat mensen drijft, wat de mens ‘mens’ maakt en hoe mensen zich ontwikkelen. Verbinding maken en voelen is voor mij belangrijk. Het staat voor mij voor het echt contact maken met anderen, maar daarnaast staat verbinding voor mij ook voor het in contact staan met jezelf; je gevoel en je lichaam en het met compassie omgaan met jezelf.

Ieder mens wordt geboren met een unieke, persoonlijke kracht. Iedereen kan te maken krijgen met psychische klachten door uiteenlopende omstandigheden. Je bent niet ‘anders’ of ‘moeilijk’ wanneer je psychische klachten ervaart, aan jezelf twijfelt of tijdelijk uit balans raakt.

Een heel mooi motto vind ik: “Ik ben perfect geschikt om mijzelf te zijn door de manier waarop ik in elkaar zit”: Je bent in principe goed zoals jij bent! Sommige mensen willen hun kracht verder (door)ontwikkelen, anderen zijn hun eigen kracht, zoals deze eerder werd gekend, ‘kwijtgeraakt’ en willen deze weer terug vinden. Wanneer je open kunt staan om te kijken naar nare gevoelens en gedachten, effectiever kunt (leren) omgaan met nare ervaringen, uitdagingen kunt zien en je (met compassie) kunt verbinden aan jezelf, kunnen klachten afnemen en kun je (weer) in jouw kracht staan.


Speciale aandachtsgebieden heb ik ontwikkeld in het werken met angststoornissen, fobieën, dwangklachten en trauma.


Mijn werkstijl

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij jouw hulpvraag en zorg op maat te bieden. Vanuit een niet-oordelend en oprecht contact, ga ik samen met jou op zoek naar wat voor jou werkt om klachten te verminderen. Wetenschappelijke kennis combineer ik met een persoonlijke benadering. Vanuit mildheid en compassie en confronterend wanneer nodig. 

Ik werk vanuit de overtuiging dat lichaam en psyche zeer nauw met elkaar verbonden zijn en hanteer een holistische visie bij het kijken naar klachten om te komen tot de kern. Indien passend bij de problematiek en hulpvraag, kan ik ook lichaamsgerichte interventies toepassen zoals de aandacht richten op je ademhaling en je lichaam, het doen van visualisatie- of (spier)ontspanningsoefeningen. 

Ik maak gebruik van interventies en technieken uit de ACT (Acceptance and Commitment Therapie), MSC (Mindful Zelfcompassie), Cognitieve gedragstherapie, Mindfulness, EMDR, Oplossingsgerichte Therapie.


Sinds 2015 ben ik BIG geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-Psycholoog). Door middel van opleidingen en supervisie heb ik mij gespecialiseerd in EMDR therapie.


Kwalificaties

Sinds het afronden van de studie Ontwikkelingspsychologie (1999) aan de universiteit van Tilburg, ben ik werkzaam als Psycholoog. Ik heb een brede ervaring opgedaan in het behandelen van uiteenlopende psychische klachten.  Eerst in het specialistisch behandelen van (met name) volwassenen met angstklachten, fobieën, trauma en dwangklachten. In 2011 startte ik de postacademische opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog en was ik werkzaam bij een grote landelijke arbodienst en een gespecialiseerde (specialistische)GGZ instelling. Tevens heb ik gewerkt als GZ-psycholoog in de ouderenzorg waar met name (neuropsychologische) diagnostiek, (mediatieve) behandeling en advisering rondom dementie en revalidatie na CVA centraal staan.

Hierna heb ik de stap genomen om als freelance en vrijgevestigd GZ- Psycholoog binnen de Basis GGZ te gaan werken.


Sinds 2016 ben ik EMDR Europe Practitioner (VEN). Specifieke affiniteit en aandachtsgebieden liggen verder ook bij vraagstukken en problematiek rondom (de verwerking van) echtscheiding, verlies/ rouw, zingeving, hoog sensitiviteit en burn-out klachten.